satul Şerpeni, raionul Anenii Noi

La circa 40 km Est de Chişinău, pe malul drept al Nistrului se găsește Complexul memorial Şerpeni, care a fost ridicat în amintirea ostaşilor căzuți în timpul operaţiei Iaşi-Chişinău din anul 1944.

Lupta de la Şerpeni a fost una din cele mai sângeroase din historia celui de-al Doilea Război Mondial, pe fundalul bătăliilor de amploare, reprezentând doar un episod particular din timpul războiului.

Complexul memorial înglobează recunoştinţa şi atitudinea omenirii faţă de victimele de război, care şi-au pierdut viaţa în timpul evenimentelor tragice din lunile aprilie-august ale anului 1944.

Monumentul Gloriei Militare "Şerpeni" este inclus în:

> Ruta turistică N18. Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.