or. Chișinău

Biserica a fost construită in anul 1752 pe locul unei cetăţi distruse în sec. al XVII - lea de către tătari/turci de către serdarul Vasile Mazarache. Face parte din categoria monumentelor de plan triconic caracteristic pentru tradiţiile arhitecturii medievale moldoveneşti din sec. XV-XVI şi este divizat de la răsărit spre apus în pronaos, naos şi altar.

La sud şi la nord naosul are trei abside semicirculare. In interior absidele sunt încununate de semicalote, naosul este acoperit cu o cupolă sferică coborâtă pe patru pandantive, iar pronaosul - cu o baltă în cruce, între pronaos şi naos se află gropniţa pentru morminte ctitoreşti. Aspectul iniţial al bisericii s-a păstrat intact până în 1822, când a fost construit un turn-clopotniţă şi extins pronaosul, absidă centrală fiind întărită cu patru contraforturi.

Biserica Naşterea Maicii Domnului este inclusă în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

> Itinerar turistic N20. Tur de oraş "Chişinău oraş creştin-ortodox". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.