or. Chișinău

Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM) este unica instituţie de învăţământ superior tehnic, acreditată de Stat, în Republica Moldova. De la fondarea sa în 1964 şi până în prezent, universitatea a pregătit cca 66600 de ingineri şi economişti.

În blocul central al UTM-ului se află pendulul Foucault – Orologiu Gravitațional cu cinematică interactivă, ca structură, reprezintă o dezvoltare conceptuală a sistemului clasic și permite înregistrarea cu precizie a mișcării de rotație a Pământului și poziției geografice a Republicii Moldova într-un sistem fix de coordonate astronomice.

Pendulul Foucault se bazează pe același principiu funcțional ca și Pendulul Foucault instalat în anul 1851 în Panteonul din Paris la indicația lui Napoleon III, ulterior, datorită spiritului iscoditor al umanității, și-a găsit răspândirea în multe țări, atât în emisfera de nord, cât și cea de sud a planetei Pământ, doar deosebindu-se între ele prin parametrii tehnici și decorul interior al spațiilor unde sunt instalate.

Universitatea Tehnica a Moldovei este inclusă în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.