or. Chișinău

Parcul "Râșcani" se află în partea de nord-est a Chişinăului şi desparte cele două sectoare ale oraşului. Parcul a fost înfiinţat în anul 1970, pe un obişnuit masiv verde. În general aici cresc copaci de specii locale: salcâmul, teiul, salcia şi plopul piramidal. Frumuseţea parcului este împlinită cu câteva râulețe şi cu un lac frumos, unul dintre cele mai mari din Chişinău.

Încă o podoabă a parcului este considerat şi Complexul memorial în amintirea ostaşilor căzuţi la războiul din Afganistan, inaugurat la Chişinău la 20 mai 2007. Denumirea complexului: "Feciorilor Patriei - sacră amintire". Autori - sculptorul Boris Dubrovin şi arhitectorul Vasilii Eremciuc. Complexul reprezintă o sculptură cu chipul unei mame ce suferă şi piloni albi ce se înalţă spre cer. La înălțimea de 5 metri de la sol acestea sunt cuprinse de o coroană de mărăcine lucrată în bronz. În centru — o cupă de granit în formă de lalea neagră, unde pot fi depuse flori şi lumânări. În jurul monumentului sunt instalate plăci de granit cu numele ostaşilor căzuţi. În partea de sus a compoziţiei este împlântată o cruce. O privelişte neobişnuită memorialului îi oferă cascada de havuzuri, pentru care este preconizat şi un sistem de iluminare nocturnă.

Parcul Râșcani este inclus în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.