or. Chișinău

Monument de arhitectură de însemnătate locală, introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău la iniţiativa Primăriei. Casa a fost construită la mijlocul secolului al XIX-lea, după un proiect model, numit "şapte stânjeni".

Aparţinea fraţilor Talmazkim, care au reconstruit-o la sfârşitul secolului al XIX-lea. S-a păstrat descrierea casei din 1903: "Casă în două etaje, cu pereţii din piatră pe mortar de var, acoperişul din olane, podeaua din lemn, tavanele tencuite, ferestrele din pin, scara din lemn, WC, sobe din cahle, lungimea de 15,5 stânjeni, lăţimea 7.5, înălţimea – 3 stânjeni".

Este construită în două niveluri, aliniată cu faţada la linia roşie a străzii. Compoziţia faţadei este simetrică, cu intrarea printr-un rezalit plat, flancat de două lesele, dominată e un balcon. Ferestrele au forme rectangulare, cu ancadramente simple, dominate de cornişe triunghiulare la etaj.

Obiectivul este inclus în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.