or. Chișinău

ÎM "TOPAZ" a început activitatea în anul 1978, ca întreprindere aparținând Ministerului Industriei de Apărare al fostei Uniuni Sovietice. Înainte de 1991, uzina "TOPAZ" specializată în fabricarea de serie mica a unor unități speciale de dispozitive de computing, tehnologii microelectronice de filme subțiri pentru complexul militar-industrial al URSS.

O nouă fază de lucru la uzina "TOPAZ" a venit după 7 august 2002. Adunarea Generală a Acționarilor din întreprinderea "TOPAZ" a anunțat vânzarea participației în stare fondului de stat federal unitar Întreprinderea "Moscova Construcțiilor de Mașini Plant "SALUTE" (FSUE MMPP "Salut") și, ca urmare fabrica a fost transformată într-o societate pe acțiuni pentru compania moldo-rusă "Instalație" TOPAZ "(ÎM SA "Instalație "TOPAZ").

FSUE MMPP "Salut" este una dintre cele mai mari companii rusești specializate în fabricarea și servicii de motoare de aeronave de toate tipurile, precum și centralele electrice pe baza acestor motoare.

Obiectivul este inclus în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.