or. Chișinău

În luna aprilie a anului 1945, pe strada Haralampievscaia 74, în locul unui atelier de confecţionare a încălţămintei, a fost deschisă prima fabrică de încălţăminte din Moldova. Compania "Zorile" este cel mai mare producător de încălţăminte din piele din Moldova şi pretinde la titlul de primul brand naţional de pantof.

În anul 1957 s-a luat hotărârea cu privire la alocarea unui sector de pământ cu suprafaţa de 2.3 hectare, pe strada Calea Ieşilor 8. Primele două clădiri au fost cu un singur etaj. Abia în anul 1961 a început construcţia blocului de producere nr.1 care avea trei etaje. Din această perioadă a apărut marca comercială "Zorile" şi s-a asociat cu începutul unei noi etape în dezvoltarea industriei de producţie a încălţămintei din Moldova.

Anul de cotitură este anul 1995, când este elaborată strategia de depăşire a crizei. Începe procesul de restructurare a întreprinderii, este deschisă o reţea de magazine "Zorile" prin care se comercializează 40% din încălţăminte. Este semnat un contract de colaborare la condiţii LOHN cu firma italiană "Loncar Due" IRL şi în decembrie este efectuat primul export în Italia.

Obiectivul este inclus în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.