or. Chișinău

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" este un centru ştiinţific, curativ, cultural de instruire universitară, postuniversitară prin rezidenţiat şi de formare continuă a specialiştilor medici şi farmacişti din Republica Moldova.

Institutul şi-a început activitatea la 20 octombrie 1945, având o singură Facultate, cea de Medicină Generală. Din 1990 Institutul poartă numele lui Nicolae Testemiţanu (1927 - 1986), ilustru savant, talentat pedagog şi educator, om de stat, organizator experimentat în domeniul sănătăţii publice, care a contribuit substanțial la organizarea şi dezvoltarea sistemului de ocrotire a sănătăţii în ţară.

La 25 iulie 1991 Institutul de Stat de Medicină "Nicolae Testemiţanu" din Chişinău a fost reorganizat în Universitate. În 1996 instituţiei i s-a dat un nou nume - Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie "Nicolae Testemiţanu" din Republica Moldova.

Obiectivul este inclus în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.