or. Chișinău

N. M. Spătaru, Dm. Cantemir, M. Eminescu, I. Creanga

Dimitrie Cantemir este un scriitor remarcabil Republicii Moldova, persoana foarte bine informat, Gospodar Moldovean (1693, 1710-1711), politician rus (din 1711), autor a numeroase lucrări în domeniul istoriei, filozofiei, geografie, etc. Bustul a fost ridicat in anul 1957 (sculptor N. Gorenyshev).

Ion Creanga este un clasic al literaturii moldovenești, profesor progresiv. Autorul poveștilor scrise sub influenta folclorului moldovenesc și care reflectă conflictele de societatea timpului său. Bustul a fost instalat in anul 1957 (sculptor L. Averbuh).

Mihai Eminescu este un clasic al literaturii moldovenești, unul dintre reprezentanții de primă clasă târzii ale romantismului târziu. Bustul a fost înființat în anul 1957 (sculptor L. Dubinovschi).

Nicolae Milescu Spătaru este un om de știință din Moldova, politician din Moldova și Rusia, scriitor si diplomat. Activitatea sa principala a fost misiunea diplomatică în China. Bustul a fost instalat in anul 1957 (sculptor L. Averbuh).

Busturile scriitorilor sunt incluse în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.