or. Chișinău

Chişinăul a fost primul oraş provincial, în care a fost înveşnicită memoria lui A.S. Puşkin. Poetul a trăit în capitala Basarabiei începând cu ultimele zile a lui septembrie 1820 până în anul 1823.

Idea de a înveşnici aflarea talentatului poet la Chişinău, aparţine boierimii încă din anul 1860. Încă de atunci a început adunarea de mijloace pentru confecţionarea monumentului poetului. Monumentul este foarte simplu: pe un pătrat din piatră este instalată o columnă din granit de culoare întunecată, deasupra căreia stă bustul poetului cu capul gol şi cu un trenci pe umeri. Acesta este unul din primele monumente ale marelui poet a Rusiei, care este o copie exactă a părţi se sus a statuii de la Moscova.

Monumentul lui A. S. Puşkin este inclus în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.