or. Chișinău

Locaşului sfânt i s-a dat denumirea de "Sfîntul ierarh Nicolae" în memoria primului ctitor-felcerul Nicolae Ivanov. Construcţia bisericii începe la 1901, după proiectul arhitectului orăşenesc V.Ţiganco, și finisează în luna decembrie 1901.

După moartea ctitorului principal, soţia lui Ecaterina vinde casa cu 5500 ruble şi toată suma a fost transferată pe contul viitoarei biserici.

Biserica are о combinaţie de di¬verse stiluri, astfel ca fiecare enoriaş să-şi poată găsi alinare sufletească. A fost închisă în anul 1940 în perioada ateismului agresiv. Locaşul sfânt este redeschis în anul 1992, când a fost retrocedat Mitropoliei întregii Moldove de către administraţia Institutului de Medicină. Între anii 1992-1999 paroh al acestei biserici a fost protoiereul mitrofor Vasile Petrache. Din anul 1999 şi până în prezent în calitate de paroh al locaşului sfânt activează protoiereul Petru Storoja.

Biserica "Sf. Nicolae" este inclusă în:

> Itinerar turistic N20. Tur de oraş "Chişinău oraş creştin-ortodox". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.