or. Chișinău

La 11 noiembrie 2000 a fost sfinţită biserica de jos, cu hramul Sfântul Vasile cel Mare, a catedralei în construcţie, cu hramul Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel din cadrul Mitropoliei Basarabiei.

Slujba de sfinţire a fost oficiată de către ÎPS Petru Păduraru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi din cadrul aceleiaşi mitropolii, între care părintele protoiereu mitrofor Petru Buburuz, părintele protoiereu mitrofor Victor Grăjdianu, părintele protoiereu mitrofor Gheorghe Eşanu, părintele protoiereu mitrofor Anatolie Bălan, părintele protoiereu Valeriu Matceac, părintele protosinghel Andrei Caramalău şi preoţii Gheorghe Ioniţă, Anatolie Goncear, Vasile Petrov, Nicolae Asargiu, Victor Răstăşanu şi diaconul Mihai Tătaru. Biserica este proiectată conform unor cunoscute catedrale din România. Arhitectul bisericii este Mihai Rusu.

Catedrala Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel este inclusă în:

> Itinerar turistic N20. Tur de oraş "Chişinău oraş creştin-ortodox". Clic aici pentru detalii despre această rută...

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.