Traseul:  Chişinău - Mereni – Tighina - Târnauca  - Tiraspol

Durata traseului: 10 ore

Distanţa traseului: 185 km

Cazare: fără

Obiective incluse în traseu:

Vinăria "Dionysos - Mereni"


 

satul  Mereni, raionul Anenii Noi

Fabrica a fost construită în mijlocul secolului trecut, în 1959 ca întreprindere vinicolă primară în sistemul  gigant al vinului "Moldvinproma." Astăzi această vinărie este complet renovată.

Citește mai departe: Vinăria "Dionysos - Mereni"

Cetatea Tighina (Bender)


 

mun. Tighina

Cetatea Tighina a făcut parte din marele și bine chibzuitul sistem defensiv al Moldovei medievale, fiind pe vremuri una din cele mai puternice cetăți. Astfel fiind o cetate moldovenească din secolul XIV, din timpul domniei lui Ștefan cel Mare, care a construit o cetate din pământ și lemn – o palancă, pentru a apăra trecătoarea de tătari.

Citește mai departe: Cetatea Tighina (Bender)

Combinatul de vinuri şi coniacuri "KVINT"


 

mun. Tiraspol

Combinatul de vinuri şi coniacuri „KVINT" din Tiraspol reprezintă cea mai mare întreprindere în țările CSI care produce vin, coniac și alte băuturi alcoolice.

Citește mai departe: Combinatul de vinuri şi coniacuri "KVINT"

Mănăstirea "Noul Neamţ" (1864)


 

satul Chiţcani, raionul Căuşeni

Nu departe de cetatea Tighina se află cea mai măreață mănăstire din Basarabia "Noul Neamț", de la Chițcani cu hramul Sfintei Înălțări. Mănăstirea "Noul Neamț" este mănăstire de călugări, 80 de viețuitori.

Citește mai departe: Mănăstirea "Noul Neamţ" (1864)

Memorial militar


 

satul Chiţcani, raionul Căuşeni

Memorialul din satul Chiţcani, raionul Căuşeni, este situat la 3 km de sat pe cel mai înalt punct a promontoriului Chiţcani, fiind ridicat în memoria tuturor acelora care s-au jertfit în operaţiunea militară Iaşi-Chişinău din anul 1944.

Citește mai departe: Memorial militar

Mănăstirea Sfintelor Mironosițe Marta și Maria


 

satul Hagimus, raionul Căuşeni

Într-un loc de o frumuseţe unică, la poale de pădure, se înalţă o cetate de spirit a Sudului Basarabiei - Mănăstirea "Sfintele Femei Mironosiţe Marta şi Maria", situată la 400 de metri de traseul Căuşeni – Tighina. Acest lăcaş are o istorie relativ nouă, e o pornire de acum zece ani.

Citește mai departe: Mănăstirea Sfintelor Mironosițe Marta și Maria

Biserica "Adormirea Maicii Domnului"


 

orașul Căușeni

Biserica "Adormirea Maicii Domnului" din Căușeni este un monument arhitectural construit în secolele XVII-XVIII. Este ctitorită de către domnitorul Moldovei Grigore Callimachi și mitropolitul Daniil al Proilaviei. Pictura datează din anul 1763 și este opera zugravilor Stanciul Radu și Voicul.

Citește mai departe: Biserica "Adormirea Maicii Domnului"

Casa memoriala "Alexei Mateevici"


 

satul Zaim, raionul Căușeni

Casa-muzeu "Alexei Mateevici" din Zaim a fost deschisă la 26 martie 1988 cu ocazia a 100 ani de la naşterea preotului-poet Alexei Mateevici, ajuns prin destin, autor al Imnului de Stat al Republicii Moldova - poezia "Limba Noastră", care a devenit imn al limbii materne şi sărbătoare naţională "Limba noastră cea Română", începând cu 31 august 1989.

Citește mai departe: Casa memoriala "Alexei Mateevici"

 

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.