Traseul:  Chişinău --  Frumoasa – Răciula – Hîrbovăţ – Hârjauca – Palanca

Durata traseului: 7 - 8 ore

Distanţa traseului: 175 km

Cazare: fără

Obiective incluse în traseu:

Mănăstirea Frumoasa (1804)


 

s. Frumoasa, r. Călărași

Despre Frumoasa au scris şi scriu cu căldură şi uimire celebre condeie ale neamului. Printre ei şi marele nostru scriitor Mihail Sadoveanu, în Drumuri basarabene, despre care  spunea: “Aveam la Frumoasa senzaţia că făceam parte şi eu ca şi oamenii, ca şi tot ce mă înconjoară din natură, din lumină...”.

Citește mai departe: Mănăstirea Frumoasa (1804)

Mănăstirea Răciula (1794)


 

s. Răciula, r. Călărași

La început a fost mănăstire de călugări însă în anul 1811, în urma desființării schitului Mana din apropierea mănăstirii Curchi, aici se înființează şi devine obște de călugărițe. Biserica Nașterii Maicii Domnului a fost ridicată în 1800, iar Biserica Sfântului Ierarh Nicolae în 1822.

Citește mai departe: Mănăstirea Răciula (1794)

Muzeul Mierii


 

s. Răciula, r. Călărași

Este un autentic muzeu de apicultură, situat între flori și stupi de albine. În această gospodărie poate fi observată munca albinelor întru-un stup de sticlă şi pot fi confecţionate diverse suvenire din ceară de albine. Aici pot fi gustate felurite tipuri de miere, hidromelul (băutură obţinută din fermentarea mierii de albine), dar şi vinul casei.

Citește mai departe: Muzeul Mierii

Mănăstirea Hârbovăț (1730)


 

s. Hârbovăț, r. Călărași

Potrivit documentelor de arhivă mănăstirea datează din secolul al XVII-lea. Din cauza turcilor și tătarilor, mănăstirea are de suferit până în 1812, fiind de trei ori incendiată. Mănăstirea Hârbovăţ cu hramul Adormirea Maicii Domnului (mănăstire de călugări) se află în satul Hârbovăţ în raionul Călăraşi, la 50 km de capitala Chişinău.

Citește mai departe: Mănăstirea Hârbovăț (1730)

Mănăstirea Hârjauca (1740)


 

s. Hârjauca, r. Călărași

De această mănăstire este legat tristul episod, consemnat de istoria Bisericii Romane şi anume: arderea în sobele mănăstirii a tuturor cărților în limba română de la lăcașurile de cult din Basarabia, la porunca Mitropolitului Pavel, în toți anii cât timp acesta și-a avut reședința aici (anii 90 al secolului al XIX-lea).

Citește mai departe: Mănăstirea Hârjauca (1740)

Staţiunea balneoclimaterică "Codru"


 

s. Hârjauca, r. Călărași

Staţiunea este apreciată pentru tratarea maladiilor glastro-intestinale, gastrite, colite, hepatite, holicistite, pancreatite, ulcere stomacale şi duodenale, restabilirea post-operaţională, ale aparatelor locomotor – artroze, artrite, podagre, osteohondroze, spolieze, Maladia Behterev, cardio-vascular şi organelor genitale. În staţiune se face tratament cu ape minerale şi băi de nămol.

Citește mai departe: Staţiunea balneoclimaterică "Codru"

Monument natural botanic "Pădurea Hârjauca-Sipoteni"


 

s. Hârjauca, r. Călărași

Arie Naturală protejată de stat. Include 36 de arbori seculari în ocolul silvic din satul Hârjauca, Hârjauca-Sipoteni raionul Călăraşi, cît şi 34 de fagi, un paltin de câmp şi un stejar pedunculat.

Citește mai departe: Monument natural botanic "Pădurea Hârjauca-Sipoteni"

Muzeul "Casa părintească"


 

s. Hârjauca, r. Călărași

Patrimoniul muzeului „Casa Părintească” este o casă cu 4 camere, echipament şi curte de agrement. Dintre cele mai importante evenimente, organizate de către conducerea muzeului sunt: festivalul sărbătorilor de iarnă, în luna ianuarie; festivalul Vărzarilor la 2 august de Sf. Ilie; spectacolul popular Schimbul Cununilor la 7 iulie de Sânziene; Festivalul Etniilor la duminica a 3-a din septembrie.

Citește mai departe: Muzeul "Casa părintească"

 

Contacte

str. S. Lazo, 13
(+373) 79 23 78 23
antrec@moldova-tourism.md

Autentificare

Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural din Moldova este o organizatie non-guvernamentala, apolitica, non-profit. Asociatia a fost creata in septembrie 2000 si este initiatorul deschiderii primelor afaceri rurale in Republica Moldova. Rezultatele obținute de ANTREC de-a lungul activității sale se datorează echipei noastre formate din specialiști si formatori naționali din diverse domenii precum cultură, etnologie, istorie, drept, economie, ecologie, meșteșuguri etc.