COMNICAT DE PRESĂ

În perioada 13-16 noiembrie Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), Agenția Dezvoltării Regionale din Transnistria (ADRT) și Asociația pentru odihnă etno-ecologică (ETECO) participă la Târgul de Turism din România.

Participarea la evenimentul dat a devenit posibilă grație suportului UE și UNDP oferit în cadrul programei ”Susținerea Măsurilor de Promovare a Încrederii” și Agenției Turismului a Republicii Moldova.

Târgul de Turism din România se organizează de către Ministerul Turismului din România, începând cu anul 1999, primăvara și toamna. În cadrul lui participă peste o sută cincizeci de agenții de turism și tur-operatori, organizații profesionale, alte instituții din domeniu.

Participarea echipei proiectului în cadrul TTR, în standul național al Republicii Moldova, va contribui la promovarea a peste 20 de gospodării turistice ale cursanților proiectului ”Bătrânul fluviu consolidează colaborarea satelor nistrene prin dezvoltarea turismului rural, ecologic și cultural”, inițiați în domeniu cu suportul UE și UNDP oferit în cadrul programei ”Susținerea Masurilor de Promovare a Încrederii”.

În cadrul proiectului dat, ANTREC Moldova și ADRT au elaborat un Ghid nautic pe Nistru, unde se regăsesc cele mai importante obiective turistice naturale, antropice, acomodările de pe ambele maluri ale Nistrului. 1000 de exemplare de Ghid si Hărți turistice vor fi distribuite vizitatorilor standului național al Republicii Moldova.

Pentru o promovare mai eficientă, în Sala Bălcescu a Romexpo, pe 15 noiembrie, între orele 11.00-13.00, va avea loc prezentarea Ofertelor turistice rurale ale R. Moldovei și în special a celor proaspăt deschise pe malurile Nistrului. În a doua parte a prezentării va avea loc extragerea premiilor din cadrul loteriei cu câștig garantat.

Turismul din mediul rural al Moldovei și-a luat avântul pe ambele maluri ale Nistrului!

Urmăriţi-ne pe Facebook: Poduri de incredere peste Nistru- Мосты доверия через Днестр, Moldova Tourism
Pentru informaţii suplimentare, vă rugăm să ne contactaţi la Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра., Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра. și Этот адрес электронной почты защищён от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра..
Managerul proiectului – Svetlana Lazar, președinte ANTREC Moldova
Coordonatorul proiectului – Tatiana Iasico, președinte ADRT.

ANTREC-Moldova это Национальная Ассоциация Сельского, Экологического, Культурного Туризма Молдовы, - организация неправительственная, некоммерческая, вне политики. Ассоциация создана в 2000 году и является инициатором открытия первых сельских туристических хозяйств в Республике Молдова.