Traseul:  Chişinău - Carahasani - Popeasca - Talmaza - Purcari

Durata traseului: 10 ore sau 2 zile/1 noapte

Distanţa traseului: 380 km

Cazare: Purcari (pensiunea agroturistică clasificată)

Obiective incluse în traseu:

Fabrica de vinuri din Carahasani


 

satul Carahasani, raionul Ștefan vodă

Carahasani (1570) - localitate mare, situată în Valea Căplanilor, bogată în iazuri, la frontiera ucraineană din Bugeac, în regiune de şes şi coline.

Подробнее: Fabrica de vinuri din Carahasani

Meşteri populari Popeasca


 

satul Popeasca, raionul Ștefan Vodă

Satul Popeasca (1769) – sat cu oameni gospodari, cu case bine amenajate, cu miros de busuioc şi gutui. Profesorul şcolar Anton Port este cea mai mare celebritate din sat. Curtea lui se vede din depărtare şi nu о poţi confunda cu oricare alta. La domnul Port deseori vin în vizită delegaţii, chiar şi de peste hotare.

Подробнее: Meşteri populari Popeasca

Gospodăria viticolă „Talmaza"


 

satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă

Talmaza este un sat mare şi frumos şi e la o distanţă de 40 km de cetatea Tighina şi de 100 km depărtare de municipiul Chişinău. Deşi satul este situat în lunca Nistrului, având şi terenuri agricole irigate, îndeletnicirea principală pare să fie, totuşi, viticultura. Viile se află pe povârnişurile înalte de unde se deschid panorame frumoase asupra împrejurimilor din valea Nistrului.

Подробнее: Gospodăria viticolă „Talmaza"

Moara de vînt "Moş Tihon" (sec. XIX)


 

satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă

Un alt obiectiv turistic al acestui sat este „Moara lui Tihon". Ciudăţenia de moară ne aminteşte că odinioară morile de vânt ale satului Talmaza ademeneau sute de oameni care îşi aduceau grâul ori porumbul la morarii şi morăriţele din Talmaza.

Подробнее: Moara de vînt "Moş Tihon" (sec. XIX)

Crescătorie de fazani


 

satul Talmaza, raionul Ștefan Vodă

Crescătoria de fazani din satul Talmaza a constituit întotdeauna un obiectiv de atracție pentru turiști. Crescătoria în cauză deține un secret aparte de creștere al fazanilor. Fazanii crescuți aici în perioada destinată vânatului sunt eliberați și vânați de amatori.

Подробнее: Crescătorie de fazani

Vinăria "Purcari"


 

satul Purcari, raionul Ștefan Vodă

Complexul turistic Purcari este un chateau în stil francez, situat în sud-vestul Republicii Moldova pe malul râului  Nistru, la 120 km de Chişinău, la 30 km de Marea Neagră şi Odessa, şi face parte din Drumul Vinului în Moldova.

Подробнее: Vinăria "Purcari"


 

ANTREC-Moldova это Национальная Ассоциация Сельского, Экологического, Культурного Туризма Молдовы, - организация неправительственная, некоммерческая, вне политики. Ассоциация создана в 2000 году и является инициатором открытия первых сельских туристических хозяйств в Республике Молдова.