orașul Cahul

Din anul 1986 la Cahul funcţionează staţiunea balneară „Nufărul alb", care este obiectul turistic principal al orașului. El a fost construit la sfârșitul anilor 1970 în baza unui izvor de apă minerală, similară apelor din Maţesta (Rusia). Apa minerală din Cahul se deosebeşte prin conţinutul înalt de brom şi iod şi se aplică la tratarea bolilor sistemului nervos, cardio-vascular, aparatului locomotor şi bolilor de piele.

Staţiunea reprezintă un centru modern de recuperare a sănătăţii şi dispune de o clinica, complex hotelier, un bloc de alimentare şi obiecte social-artistice. Complexul sanatorial dispune de 506 locuri de cazare, cantină cu 506 locuri şi un club cu 250 locuri. Anual în staţiune se odihnesc peste 5000 de persoane.

Stațiunea balneoclimaterică este incluă în:

> Ruta turistică N15 "Dunărea de Jos". Clic aici pentru detalii despre această rută...

ANTREC-Moldova это Национальная Ассоциация Сельского, Экологического, Культурного Туризма Молдовы, - организация неправительственная, некоммерческая, вне политики. Ассоциация создана в 2000 году и является инициатором открытия первых сельских туристических хозяйств в Республике Молдова.