satul Manta, raionul Cahul

Lacul Manta este cel mai mare lac din Republica Moldova având o suprafața de 2100 ha și este un paradis pentru vieţuitoarele iubitoare de apă, cum ar fi: cormoranul, barza albă, egreta, cocostârcul, stârcul, liştiţă, bâtlan, postârnacul, cocor, pelicanul, pescăruşul, lebede, enot, nutria, ţistarul, vulpe, pisica sălbatică, melci de apă, midii, broaşte ţestoase, mistreţul, căprioarele, nufărul alb, nufărul galben, nuca de apă şi alte specii de plante şi animale incluse în Cartea Roşie a Moldovei, care pot fi întâlnite aici.

De pe Dealul satului Manta se văd ca în palmă bălţile lacului Manta din lunca Prutului: Bădelnicul, Dracile, Rătundul, Lişteavul, Bătcăriile, Tinosul; gârlele – Balacea, Ciortul, Surda. Pretutindeni stufării, grinduri, ostrove (insuliţe) şi popînzaci (insule plutitoare).

Iubitorii de pescuit se pot aventura într-o călătorie până la lacul Manta unde se prinde şi astăzi destul de mult peşte. Iar cei ce nu prea iubesc acest gen de odihnă sunt invitaţi să facă o plimbare pe lacul Manta pentru a imortaliza în fotografii frumoasele peisaje ale Moldovei.

Comuna Manta este constituită din 2 sate: satul Manta şi satul Paşcani. Ea se află în partea de sud a Republicii Moldova în raionul Cahul, pe o colină nu prea înaltă pe stânga Prutului, situată între lunca râului Prut şi o vale pe care localnicii o numesc BARAGHINA.

Lacul Manta este inclus în:

> Ruta turistică N15 "Dunărea de Jos". Clic aici pentru detalii despre această rută...

ANTREC-Moldova это Национальная Ассоциация Сельского, Экологического, Культурного Туризма Молдовы, - организация неправительственная, некоммерческая, вне политики. Ассоциация создана в 2000 году и является инициатором открытия первых сельских туристических хозяйств в Республике Молдова.