or. Chișinău

Monument de arhitectură de însemnătate locală, introdus în Registrul monumentelor de istorie şi cultură a municipiului Chişinău la iniţiativa Primăriei. Casa a fost construită la mijlocul secolului al XIX-lea, după un proiect model, numit "şapte stânjeni".

Aparţinea fraţilor Talmazkim, care au reconstruit-o la sfârşitul secolului al XIX-lea. S-a păstrat descrierea casei din 1903: "Casă în două etaje, cu pereţii din piatră pe mortar de var, acoperişul din olane, podeaua din lemn, tavanele tencuite, ferestrele din pin, scara din lemn, WC, sobe din cahle, lungimea de 15,5 stânjeni, lăţimea 7.5, înălţimea – 3 stânjeni".

Este construită în două niveluri, aliniată cu faţada la linia roşie a străzii. Compoziţia faţadei este simetrică, cu intrarea printr-un rezalit plat, flancat de două lesele, dominată e un balcon. Ferestrele au forme rectangulare, cu ancadramente simple, dominate de cornişe triunghiulare la etaj.

Obiectivul este inclus în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

ANTREC-Moldova это Национальная Ассоциация Сельского, Экологического, Культурного Туризма Молдовы, - организация неправительственная, некоммерческая, вне политики. Ассоциация создана в 2000 году и является инициатором открытия первых сельских туристических хозяйств в Республике Молдова.