or. Chișinău

Porțile Sfinte sau Arcul de Triumf din Chișinău au fost construite in anul 1841, având o înălțime de 13 metri. Stilurile arhitecturale se îmbina armonios, astfel ca cei patru piloni sunt in stil corintic, iar nivelul superior este decorat in stil clasic.

În centrul construcției se afla un ceas, care este luminat pe timpul nopții. Acesta a fost construit pentru a comemora victoria armatelor rusești asupra turcilor. In interiorul arcului se afla un clopot care a fost format din metalul de la tunurile turcești capturate in război.

Arcul de triumf din Chișinău face parte dintr-un ansamblu arhitectural ce unește printr-o axa de simetrie Catedrala Nașterii Domnului, Clopotnița, Piața Marii Adunări Naționale si Clădirea Guvernului. Ceasul din Arcul de triumf veghează asupra Chișinăului de mai bine de 166 de ani, fiind martor la toate evenimentele ce au avut loc in aceasta perioada, fiind in același timp si un simbol al liniștii si stabilității.

Arcul de Triumf este inclus în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

ANTREC-Moldova это Национальная Ассоциация Сельского, Экологического, Культурного Туризма Молдовы, - организация неправительственная, некоммерческая, вне политики. Ассоциация создана в 2000 году и является инициатором открытия первых сельских туристических хозяйств в Республике Молдова.