or. Chișinău

Gradina Publica Stefan cel Mare si Sfânt din Chișinău este cel mai vechi parc realizat si construit intr-o modalitate clasica. Amenajarea acestuia sub forma de gradina publica s-a terminat in anul 1835.

Aici au fost plantați diferiți arbori si arbuști si 1000 de salcâmi, ceea ce face ca peisajul sa fie desprins din basme. În parc se găsesc două fântâni arteziene, spațiu de joaca pentru copii si spatii de recreere. Tot aici este monumentul lui Aleksandr Puskin si cel a lui Stefan cel Mare. In Gradina Publica Stefan cel Mare si Sfânt se afla Aleea Clasicilor, cu 12 busturi ale clasicilor din literatura româneasca. Oaza de verdeață din centrul orașului, gradina publica, este un loc ideal pentru plimbări, întâlniri sau pentru odihna.

Gradina are 7 intrări, iar intrarea principala este păzita de doi stâlpi din piatra alba, care se afla in spatele monumentului lui Stefan cel Mare. Ceea ce este interesant in aceasta gradina este faptul ca se găsesc copaci foarte vechi care ajung pana la vârsta de 170 de ani. Totodată, este unul dintre cele mai vechi modele de arhitectura peisagistica din Republica Moldova. In acest parc au loc tot felul de evenimente organizate de locuitorii din Chișinău.

Gradina publică "Ştefan cel Mare şi Sfânt" este inclusă în:

> Itinerar turistic N19. Tur de oraş "Chişinău capitală europeană". Clic aici pentru detalii despre această rută...

ANTREC-Moldova это Национальная Ассоциация Сельского, Экологического, Культурного Туризма Молдовы, - организация неправительственная, некоммерческая, вне политики. Ассоциация создана в 2000 году и является инициатором открытия первых сельских туристических хозяйств в Республике Молдова.