Duminica Mare Domulgeni

 

Ouăle roșii, alături de tradiționala pască, reprezintă elemente specifice Sfintei Sărbători de Paști, care nu pot lipsi de pe masa niciunui bun creștin.

Просмотров: 12929

 

Culoarea roşie nu a fost întâmplătoare, ci s-a produs în deplin acord cu scopurile urmărite de comunităţile arhaice. Această inovaţie a condus la potenţarea virtuţiilor rituale ale oului. Ea constituie, totodată, elementul fundamental – menit a deschide perspective neaşteptate pentru geneza frumosului, pentru procesul creaţii artistice în genere – care nu va întârzia să se manifeste distinct, deşi în continuă simbioză cu elementul magic şi cu cel religios.

Просмотров: 8303

 

La diferite popoare, pe arii foarte întinse, se cunoaşte doar vopsirea monocrom al ouălor. Sunt în uz, aşadar, doar ouăle roşii, cele încondeiate lipsind cu desăvârşire. Asta însemnă că vopsitul ouălor într-o singură culoare reprezintă o practică generală, în timp ce încondeiatul este un procedeu ce s-a grefat pe obiceiul mai vechi, aproape universal, al înroşirii ouălor.

Просмотров: 7036

ANTREC-Moldova это Национальная Ассоциация Сельского, Экологического, Культурного Туризма Молдовы, - организация неправительственная, некоммерческая, вне политики. Ассоциация создана в 2000 году и является инициатором открытия первых сельских туристических хозяйств в Республике Молдова.